vrijdag 19 april 2013

Schooluitstap naar Gent!



Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied tussen de Leie en de Schelde.

In de middeleeuwen groeide Gent tot een van de grootste steden van Europa.

De stad kende ook een mindere periode. Maar tegen het einde van de 18e eeuw maakte de katoennijverheid Gent tot één van de eerste industriesteden van Europa.

Gent wordt ook wel de Fiere Stede of de Arteveldestad genoemd. Wegens haar ligging in een uitgestrekt gebied van bloemen- en plantenkwekerijen wordt Gent ook de Bloemenstad genoemd.

De inwoners van Gent dragen de bijnaam Stroppen. In Gent spreekt men het Gents, een dialect dat behoorlijk sterk van de andere Oost-Vlaamse dialecten afwijkt.
 
 
We vertrokken met de trein  uit Oostendeen stapten af in Gent Dampoort om daar onze fotozoektocht te starten!
 












 
Ons lunchpakket aten we op terwijl we genoten van een historische rondvaart op de Leie. We vaarden op de Leie en de Lieve tot aan de Rabot-torens! Tijdens onze rondvaart zagen we heel wat monumenten: St.-Baafskathedraal. Belfort, gildenhuizen, 't Gravensteen, kloosters, oude graanhaven,...
 





 
Na de middag bezochten we 't Gravensteen.
Van verblijfplaats voor graven tot katoenspinnerij, van kleine versterking met houten gebouwen tot imposant kasteel, van machtssymbool tot toeristische trekpleister … Het Gravensteen kende een bewogen geschiedenis van bouw, verval en herwaardering.
 







 
Na ons bezoek aan 't Gravensteen werkten we het 2de deel van onze fotozoektocht af en keerden we moe maar voldaan terug naar school!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten