maandag 11 mei 2015

Beregoed nieuws uit de ZONNEGLOED!


Berros voelt zich thuis 

Op dinsdag 7 april was het eindelijk zover: Berros mocht verhuizen van het Natuurhulpcentrum in Opglabeek naar zijn nieuwe thuis, De Zonnegloed. Op de foto' s hieronder kun je zien dat Berros zich helemaal thuis voelt. 


Begin december 2014 moest het Natuurhulpcentrum in Opglabeek een jonge beer ophalen in een Spaans dierenpark. De jonge bruine beer werd verstoten door zijn berenvader. Daarom werden de berenmoeder en de kleine beer apart gestoken. Jammer genoeg in een veel te kleine kooi. De jonge beer werd in beslag genomen door de Spaanse dierenbescherming. Later werd de jonge beer, die Berros werd gedoopt, overgebracht naar het Natuurhulpcentrum in België.  
In De Zonnegloed hadden wij al twee oudere berinnen, dus kon Berros onze groep wat verjongen. De kleine beer kwam aan in De Zonnegloed en zocht direct contact met de andere beren. Eén van de twee berinnen ontfermt zich over de kleine Berros. Ondertussen voelt hij zich helemaal thuis. De Zonnegloed schonk hem goede thuis voor de rest van zijn leven. 


Zijn adoptiemeter, Roos Van Acker, kwam Berros reeds bezoeken.

 Klik op de foto om je filmpje te bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten