donderdag 19 mei 2016

Zeetocht met onderzoeksschip Simon Stevin

Het onderzoeksschip Simon Stevin.De RV Simon Stevin wordt ingezet voor kustgebonden oceanografisch onderzoek in de Zuidelijke Bocht van de Noordzee en het oostelijk deel van het Kanaal.
Het beantwoordt aan de noden van de verscheidene mariene onderzoeksdisciplines in Vlaanderen. Het schip wordt tevens ingeschakeld in de Europese onderzoeksinfrastructuurprojecten, LifeWatch en ICOS.

Om 9u gingen we aan boord van het onderzoeksschip. Onmiddellijk kregen we instructies in verband met de veiligheid aan boord.
Als we op dek gingen moesten we altijd onze reddingsvest aan. We hoorden hoe het alarmsignaal klonk op een boot. 7 korte geluiden, 1 lang geluid.

We kregen ook een rondleiding in de boot. We bezochten de brug, verschillende hutten, het labo en de lawaaierige machinekamer.

Voor de kust van Nieuwpoort haalden we een bodemstaal op. We vonden er allerlei diertjes. Heel fijn om dat allemaal te bekijken.
 
 
Na het kleine werk begon het grote werk. Het net werd uitgelaten en na een kwartiertje keken enthousiast wat onze Noordzee allemaal te bieden had.
  
 
Het was een prachtige voormiddag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten