donderdag 25 februari 2016

Chiel...onze filmster!

Lees hieronder enkele artikels over de film waarin Chiel een rol heeft.

Opnames Cargo van start

8428736.jpeg
De opnames zijn gisteren van start gegaan in het havengebied bij de moderne bouwprojecten. - Timmy Van Assche
OOSTENDE
LEERLING VAN SCHOOL IBIS KRIJGT MOOIE ROL IN FILM OVER OOSTENDSE VISSERIJ
In de haven zijn de opnames van de film Cargo gestart. Behalve bekende acteurs zoals Wim Willaert en Sebastien Dewaele, krijgt ook de 10-jarige Chiel Vande Vyvere een belangrijke rol. Chiel volgt les in Koninklijk Werk Ibis. "Binnenkort filmen ze ook in de school zelf", zegt directeur Philip Declercq.
Cargo brengt het verhaal van drie broers, Jean, Francis en William Broucke, die het visserijbedrijf van de familie proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak drijft hen tot wanhopige acties. Bruggeling Gilles Coulier, bekend als regisseur van de succesreeks Bevergem, schreef het scenario samen met Tom Dupont. De hoofdrollen zijn voor Bruggeling Sam Louwyck, Nieuwpoortenaar Wim Willaert en Oostendenaar Sebastien Dewaele. Een opmerkelijk rol is ook weggelegd voor Chiel Vande Vyvere. De 10-jarige Izegemnaar verblijft op het internaat van Koninklijk Werk Ibis. "We zijn heel trots op Chiel", vertelt directeur Philip Declercq. "Onze vierdejaars werd geselecteerd uit meer dan 400 kinderen. Heel knap dat hij uiteindelijk de rol heeft gekregen." In Cargo speelt Chiel de zoon van het personage van Sam Louwyck. De kleine staat tussen acteurs als Barbara Sarafian, Roland Van Campenhaut en Mathias Sercu. De sfeer op de set is top. "Volgende week wordt er in onze school zelf gefilmd. In het oud gemeentehuis dat we onlangs aankochten, zal de crew van 's middags tot 's nachts filmen. De makers waren op zoek naar een gebouw dat er als een kraakpand uitzag. Omdat er nog geen werken werden uitgevoerd, was dat pand ideaal. Andere leerlingen zullen als figurant hun opwachting maken. Binnenkort zijn we trouwens ook te zien in Iedereen Beroemd."
Cargo wordt volledig opgenomen in het Oostendse havengebied, op een enkele scène in Koksijde na. De opnames zijn gisterenochtend vroeg gestart langs de Hendrik Baelskaai. Het Film Office ondersteunt het project, vooral logistiek. "Voor de makers was Oostende ideaal omwille van de hotels voor de filmploeg en de aanwezigheid van de visserij", vertelt Niels D'Hoedt van Film Office. "Wij zorgen ervoor dat alle opnames zijn afgesteld met de bouwwerken in de buurt en de heraanleg van de Baelskaai zelf. Het pand waarin nu wordt gefilmd, moest eigenlijk worden afgebroken. Speciaal voor de opnames bleef het nog even overeind."

8428737.jpeg
De cast van Cargo amuseert zich op de set: Chiel Vande Vyvere, Sebastien Dewaele, Wim Willaert en Sam Louwyck. - Timmy Van Assche

Op de Noordzee

Met het vissersschip Broodwinner, eigendom van de Vlaamse overheid en gebruikt als opleidingsschip door Maritiem Instituut Mercator en Ibis, wordt er zelfs op de Noordzee gefilmd. De Oostendse reder Lorenzo Desmit en zijn kornuiten gaan mee aan boord voor de nodige tips voor de acteurs en filmploeg. De opnames van Cargo duren tot halverwege april. De première zal ook in Oostende plaatsvinden, tijdens de jaarwerking van het Filmfestival of op het festival zelf.Op de set

De opnamen van Gilles Coulier zijn ‘Cargo’ zijn vandaag van start gegaan. 22-02-2016

De opnamen van Gilles Coulier zijn ‘Cargo’ zijn vandaag van start gegaan.Vandaag zijn de opnames van ‘Cargo’ van start gegaan, de eerste langspeelfilm van Gilles Coulier. Na het succes van ‘Bevergem’, is deze film het derde project van het productiehuis De Wereldvrede van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap.

‘Cargo’ brengt het ruwe verhaal van drie broers die het familiebedrijf in de visserij proberen te redden van de ondergang. De passie voor hun vak maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties.

Gilles Coulier schreef het scenario met co-auteur Tom Dupont en ontwikkelden het samen verder binnen het prestigieuze Script&Pitch programma van het TorinoFilmLab. De hoofdrollen worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean Broucke), Wim Willaert (Francis Broucke) en Sebastien Dewaele (William Broucke). Andere rollen zijn weggelegd voor Roland Van Campenhaut (Leon Broucke), Chiel Vande Vyvere, Josse De Pauw, Barbara Sarafian, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. De regisseur doet opnieuw beroep op David Williamson als D.O.P. en Tom Denoyette voor de montage.

‘Cargo’ is een productie van De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal. Het project kan rekenen op steun van de stad Oostende, de Marine, het VAF/Filmfonds en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders. Dutch Film Works (DFW) brengt de film in de bioscopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten